Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 15 μέρες

limoncello (λιμοντσέλο)

Κατηγορία: Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

από το χρήστη: Ορφέας

Το σαφράν (ζαφορά) το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα (έντονο κίτρινο, κροκί), στο ηδύποτό μας.

~

Είναι προτιμότερο στο πρώτο στάδιο (με τις φλοίδες) να χρησιμοποιήσουμε κάποιο δοχείο με μεγάλο στόμιο όπως βάζο, παρά στενό όπως μπουκάλι, γιατί θα δυσκολευτούμε με τις φλούδες των φρούτων.

Υλικά

για το σιρόπι:

ΛιμοντσέλοLimoncelloΛικέρΛικέρ ΛεμονιούΛικέρ ΛεμόνιΗδύποτοΛεμόνιΛεμόνιαΛάιμΛεμόνι ΛάιμLemon LimeLimeΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦλούδες ΛεμονιούΦλοίδες ΛεμονιούΟινόπνευμαΚαθαρό ΟινόπνευμαΖαφοράΣαφράνΚρόκος

Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια ή τα λάιμ μου. Αφαιρώ τη φλούδα, φροντίζοντας όμως να μην κόψω μαζί και τις λευκές ίνες, γιατί πικρίζουν. Άρα πηγαίνω όσο το δυνατόν πιο εξωτερικά κι επιφανειακά κατά το κόψιμο. Φυλάω τις φλοίδες και τις βάζω σε ένα μεγάλο γυάλινο (διαφανές) δοχείο μαζί με το οινόπνευμα. Φροντίζω να αφήσω λίγο κενό στο στόμιο, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει το λικέρ μου. Κλείνω το δοχείο και το αφήνω στο ψυγείο για 5 μέρες.

για το σιρόπι:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθούν καλά οι κόκκοι και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι.

για τη "συναρμολόγηση":

Αφαιρώ από το δοχείο τις φλοίδες του λεμονιοή του λάιμ και προσθέτω στο υγρό το σιρόπι και το σαφράν. Αν χρειάζεται, μοιράζω ισόποσα σε μπουκάλια. Κλείνω καλά το δοχείο και το αφήνω για 2 βδομάδες πίσω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να τραβήξει το αλκοόλ.

Πίνεται παγωμένο μετά το φαγητό σε ποτήρια του λικέρ.

Σχετικές συνταγές