Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Μαρμελάδα που συνδυάζει δύο συγγενικά φρούτα: τα αχλάδια και τα ξινόμηλα.

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

Υλικά
Ξυλαράκι ΚανέλαςΞυλάκι ΚανέλαςΚανέλαΞύσμα ΛεμονιούΞύσμαΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΕσπεριδοειδήΛεμόνιαΛεμόνιΦρέσκα ΦρούταΦρούταΞινόμηλαΞινόμηλοΑχλάδιαΑχλάδιΜαρμελάδα ΞινόμηλουΜαρμελάδα ΑχλαδιούΜαρμελάδα ΑχλάδιΜαρμελάδα

Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βράζετε με το νερό για 10'. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5'. Αφαιρείτε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και το χυμό των λεμονιών. Βράζετε τη μαρμελάδα έως ότου "δέσει".

Αποστειρώνετε βαζάκια και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...
Μαρμελάδα βερίκοκο
μαρμελάδα με λεμόνι!
Μαρμελάδα φράουλα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ροδάκινο
Ζελέ μήλου