Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 1 βράδυ

μαρμελάδα με λεμόνι!

Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ

από το χρήστη: thomi

Δε χρειάζεται να ανησυχήσω για τα ολόκληρα λεμόνια. Θα μαλακώσουν, θα τρώγονται και θα είναι πολύ ιδιαίτερα στη συνάντησή τους με τον ουρανίσκο μας!

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

 

 

Υλικά
ΆρωμαΜαρμελάδαΛεμόνιΑποστειρώνω ΒάζαΚομφί

 

Ζεσταίνω τη ζάχαρη με το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα, την οποία ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Έχω πλύνει τα λεμόνια και τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρώ τα κουκούτσια. Προσθέτω τις φέτες στο σιρόπι που βράζει και σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνω πάνω στο μάτι για 30'. Ανακατεύω σε τακτά χρονικά διαστήματα αναδεύοντας απαλά και κυκλικά από πάνω μέχρι κάτω, να πάει παντού το άρωμα του λεμονιού και να μην καθίσει η ζάχαρη. 

Σβήνω τη φωτιά μετά το μισάωρο, σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω έτσι για 1 βράδυ. Αποστειρώνω βαζάκια και μεταγγίζω τη μαρμελάδα μου που έχει δέσει. 

 

 

 

 

Σχετικές συνταγές

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα φράουλα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ροδάκινο
Ζελέ μήλου
Ζελέ κυδωνιού