Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

μαρμελάδα βερίκοκο

Κατηγορία: Μαρμελάδες & Ζελέ

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Ό,τι ποσότητα κι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, απλώς να θυμάστε ότι βάζουμε τόση ζάχαρη όσα φρούτα. Π.χ. 500γρ. είναι τα φρούτα, 500γρ. θα είναι και η ζάχαρη.


~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
 

Υλικά
ΜαρμελάδαΜαρμελάδα ΒερίκοκοΒερίκοκοΒερίκοκαΒερύκοκαΒερύκοκοΑποστειρώνω Βάζα

Πλένετε τα βερίκοκα, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα κόβετε κομματάκια ή σε φετούλες. Τα βάζετε με το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στη χύτρα και τα βράζετε για 10'. Προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.

Φυλάω τη μαρμελάδα μου σε αποστειρωμένα, γυάλινα βαζάκια.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...
Μαρμελάδα βερίκοκο
μαρμελάδα με λεμόνι!
Μαρμελάδα φράουλα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ροδάκινο
Ζελέ μήλου