Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα

Καραμέλες με μέλι!

Κατηγορία: Καραμέλες

από το χρήστη: Φοίβη

Το corn syrup είναι αλλιώς σιρόπι από καλαμπόκι, το βρίσκω άνετα σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο ράφι μαζί με τα σιρόπι σοκολάτας (topping) κλπ..
Υλικά
Corn SyrupΣιρόπιΣιρόπι ΚαλαμποκιούΚαραμέλαΜέλιΚαραμέλα Με ΜέλιΒανίλια

Παίρνω ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψάκι, το βουτυρώνω και στερεώνω μέσα αντικολλητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη την οποία ρίχνω τμηματικά, το σιρόπι και το βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα στην αρχή κι ανακατεύω σε τακτικά διαστήματα. Αφήνω το μείγμα μου να φτάσει τους 120°C. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω και τη βανίλια κι ανακατεύω και πάλι.

Χύνω την καραμέλα στο ταψάκι που έχω ετοιμάσει, φροντίζοντας να πάει παντού. Μόλις κρυώσει πολύ καλά και σταθεροποιηθεί η καραμελά μου, την αφαιρώ από το ταψάκι ανασηκώνοντας το λαδόχαρτο. Την ακουμπάω σε πλατό κοπής και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβω σε μπουκίτσες.

Μπορώ να τυλίξω τις μελένιες καραμέλες μου με λαδόχαρτο και να τις αποθηκεύσω για 2 βδομάδες περίπου σε αεροστεγές κουτί.

~δοκίμασέ το!~

 

 


Σχετικές συνταγές