Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 20' (φούρνος)

Μπισκότα σοκολάτας

Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: Φοίβη

Διατηρώ τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα.
Υλικά

για το πασπάλισμα:

ΚουβερτούραΣοκολάταΜπισκότοΚουλούριΣαμπλέ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο και το αβγό, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μου. Προσθέτω σε αυτά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το κακάο, ώστε να γίνει σκούρα η ζύμη μου. 

Ανοίγω ένα φύλλο μεμβράνης και τυλίγω με αυτό τη ζύμη. Την αφήνω στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστεί και να σφίξει. Βγάζω τη ζύμη, την ξετυλίγω και με έναν πλάστη φτιάχνω ένα κάπως λεπτό φύλλο ή ό,τι πάχος θέλω εγώ. Με ένα μαχαίρι χαράζω κάθετα και οριζόντια ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια κομμάτια ή χρησιμοποιώ μια κουπ πατ δικής μου επιλογής. 

Καλύπτω τη λαμαρίνα του φούρνου με ένα φύλλο λαδόχαρτου, τοποθετώ επάνω τα άψητα μπισκότα μου και τα πασπαλίζω με όση ζάχαρη επιθυμώ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20'.

Σχετικές συνταγές