Το τσουρέκι έχει ψηθεί όταν, αφού το πατήσω στην επιφάνεια, επανέρχεται η ζύμη (δηλαδή είναι ελαστική). Κι επίσης θα πρέπει όταν το σηκώνω, να μην είναι βαρύ. Άρα έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
~
Προσέχω το αλεύρι να είναι το σκληρό, για τσουρέκια. Εγώ έκανα χαζομάρα και έβαλα μισό σκληρό και μισό χωριάτικο που μου δώσαν και βγήκα βαρύ το τσουρέκι μου, αφού φυσικά το αλεύρι προοριζόταν για ψωμί. Παρόλα αυτά η ζύμη είναι πεντανόστιμη και θα το επαναλάβω και του χρόνου.
το αγαπημένο γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Με ή χωρίς ρούμι.
~
Μπορώ αντί να φτιάξω την μπελαλίδικη κρέμα ζαχαροπλαστικής, να γαρνίρω τον μπαμπά μου με σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος), άγλυκη ή με λίγη άχνη.