Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Αν γλασάρω ντόνατ ή μπισκότα, κατόπιν τα αφήνω σε μια πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί, να στεγνώσουν και να φύγει η περιττή ποσότητα από γλάσο.
Χρησιμοποιώντας το τρυπητήρι, στραγγίζω τη μαρμελάδα, ώστε να διώξω τα σπόρια. Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω ζελέ βατόμουρου. Σε ένα μπολάκι προσθέτω τη μαρμελάδα και τη βανίλια και ρίχνω 1 κ.σ. τη φορά άχνη ζάχαρη, μέχρι να πήξει το σιρόπι. Ίσως να μη χρησιμοποιήσω τη μισή κούπα, οπότε φροντίζω με το μάτι να υπολογίσω πόση ποσότητα χρειάζεται.
Με το γλάσο από βατόμουρο που μόλις έφτιαξα, μπορώ να γλασάρο ντόνατ, μπισκότα κι άλλα γλυκά.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!