Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.
Ρίχνω την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολάκι, στάζω λίγο νερό, προσθέτω την βανίλια κι ανακατεύω καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Είναι προτιμότερο να στάξουμε λίγες σταγόνες νερό στην αρχή κι αν χρειαστεί να προσθέσουμε.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.