Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα την άχνη ζάχαρη με το χλιαρό νερό και τα αφήνω να βράσουν, μέχρι το μείγμα μου να γίνει γλάσο. Αφού γίνει ελαφρώς πηχτό, με πινέλο ζαχαροπλαστικής, περνάω το κέικ μου!
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.