Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε. Αρχικά θα γίνει υγρή και μετά θα αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα της και να γίνεται καραμέλα. Προσοχή να μη μας μαυρίσει! Μόλις γίνει η καραμέλα μας, αμέσως τη μεταφέρουμε σε ένα λαδόχαρτο κι αφού πέσει η θερμοκρασία της και σταθεροποιηθεί, τη σπάμε σε κομμάτια με ένα γουδοχέρι. Διακοσμούμε την τούρτα με τα κομμάτια της καραμέλας!
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.