Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας
-
Χρόνος παρασκευής:
5'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
5
-
Δοκιμασμένη:
Όχι
-
Χρόνος αναμονής:
-
Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας
Κατηγορία:
Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη:
Φοίβη
Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλαράκι της κανέλας κι ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και να γυαλίσει το σιρόπι. Αφαιρούμε το ξυλαράκι.
Τρυπάμε το κέικ μας με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα κι αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
~δοκίμασέ το!~
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλαράκι της κανέλας κι ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και να γυαλίσει το σιρόπι. Αφαιρούμε το ξυλαράκι.
Τρυπάμε το κέικ μας με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα κι αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
~δοκίμασέ το!~
Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.