Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο, γυαλιστερό σιρόπι. Αφού κρυώσει λιγάκι το κέικ μας, το τρυπάμε με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα και το περιχύνουμε με το γλάσο.
Υ.Γ.Αν θέλετε ένα πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία ένα προς ένα: δηλ. 1 κούπα άχνη με 1 κούπα χυμό.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.