Κατηγορία: Διάφορα , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Είναι πολύ εύκολο αλλά και γρήγορο να καβουρδίσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους ή να τους χοντροκόψουμε στο μπλέντερ, αφού τους ψήσουμε στο φούρνο!
~
Εντυπωσιακή ιδέα τόσο για τις τούρτες όσο και για τα διάφορα τσουρέκια/σφολιατάκια.
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 8'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
Αν έχω να καβουρδίσω αμύγδαλα και φουντούκια για παράδειγμα, είναι καλύτερα αν τα κάνω ξεχωριστά, γιατί ακόμα και το 1 ή τα 2 λεπτά, παίζουν ρόλο.
αμύγδαλα: Στα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, ακριβώς επειδή είναι λευκά, είναι εύκολο να διαπιστώσω πότε έχουν καβουρδιστεί. Έχουν πάρει ένα ελαφρώς κίτρινο-καφέ χρώμα σε κάποια σημεία τους.
φουντούκια: Τα φουντούκια θέλουν προσοχή, γιατί είναι σκούρα και δεν ξέρεις πότε ακριβώς είναι καβουρδισμένα και πότε... αρχίζουν να καίγονται! Την έχω πατήσει.
*Προσωπικά προτιμώ αφού καβουρδίσω τα φουντούκια, να τα τρίβω με τα χέρια ώστε να αφαιρέσω και τη φλούδα τους.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!