Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 3'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

πολύ απλό και καλόβολο αβγόγλασο

Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

από το χρήστη: Φοίβη

Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.

~

Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!

Υλικά
Βασικές ΚρέμεςΓλάσοΔιακόσμησηΑβγόγλασο

Σε ένα μπολ σπάμε το ασπράδι του αβγού και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε ζωηρά με το σύρμα και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλάσο από αβγό. Με τη βοήθεια του κορνέ, διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού που θέλουμε. Και όλο αυτό τρώγεται!

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ
Σιρόπι λεμονιού
Γλάσο πορτοκαλιού
Καραμέλα!
γλάσο βανίλιας