βασική συνταγή για τηγανίτες σοκολάτας
-
Χρόνος παρασκευής:
20'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
2
-
Χρόνος αναμονής:
-
βασική συνταγή για τηγανίτες σοκολάτας
Κατηγορία:
Finger... Dessert!
,
Βασικές Ζύμες
,
Γλυκές Πίτες
,
Διάφορα
από το χρήστη:
glykatzou
Όταν το πρωινό είναι σοκολατένιο, αξίζει να σηκωθείς από το κρεβάτι.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι πολύ καλά και προσθέτω το κακάο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και το γάλα τμηματικά κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ζεσταίνω λίγο βούτυρο σε τηγάνι κι όταν κάψει, προσθέτω μια κουταλιά από το χυλό, τον ψήνω καλά από τη μια πλευρά και γυρίζω για να ψηθεί κι από την άλλη.
~δοκίμασέ το!~
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι πολύ καλά και προσθέτω το κακάο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και το γάλα τμηματικά κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ζεσταίνω λίγο βούτυρο σε τηγάνι κι όταν κάψει, προσθέτω μια κουταλιά από το χυλό, τον ψήνω καλά από τη μια πλευρά και γυρίζω για να ψηθεί κι από την άλλη.
~δοκίμασέ το!~
Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα τη σβήσει!
Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!