Κατηγορία: Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: Φοίβη
Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύω ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και βράζω τα υλικά μου. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο. Συνεχίζω να ανακατεύω, ώστε να γίνει πηχτό το μείγμα μου. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω λίγο να γίνει χλιαρό. Μεταφέρω στο μίξερ και με το φτερό χτυπάω, ρίχνοντας τα αβγά διαδοχικά.
Βάζω μια λαδόκολλα κατευθείαν στο φούρνο ή λαδώνω τη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι γεμίζω το κορνέ μου και φτιάχνω τα σου, μικρά και στρογγυλά, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 25’. Όταν φουσκώσουν τα σου μου είναι έτοιμα.
Για να γεμίσω τα σου είτε τα κόβω στη μέση είτε με στρογγυλό κορνέ τρυπάω το κάτω μέρος της ζύμης τους και βάζω την κρέμα πατισερί!
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.
Η μεμβράνη μέσα στο φούρνο δεν καίγεται, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχώ.
~
Κατά την αφαίρεση της μεμβράνης θα πρέπει να προσέξω πολύ να μην πέσουν όσπρια στην ψημένη τάρτα, γιατί αλλιώς είναι πολύ σκληρά στο στόμα.
~
Το ρύζι ή το φασόλι, μπορώ να το διατηρήσω σε βάζο και να το ξαναχρησιμοποιήσω!