Κατηγορία: Finger... Dessert! , Βασικές Ζύμες , Διάφορα
από το χρήστη: voula
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το βούτυρο μαλακωμένο, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνω με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στην άκρη για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα, βγάζω τη ζύμη, τη δουλεύω λιγάκι με τα χέρια και πλάθω λουκουμαδάκια σε ό,τι σχήμα και πάχος θέλω. Βάζω λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, αφήνω να κάψει και τηγανίζω τα λουκουμαδάκια μου. Σερβίρω με μπόλικο μέλι!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!