Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο
-
Χρόνος παρασκευής:
5'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
...
-
Δοκιμασμένη:
Όχι
-
Χρόνος αναμονής:
30' (ψυγείο)
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο
Κατηγορία:
Βασικές Ζύμες
από το χρήστη:
papadatos
Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή να μην κάψει. Σε ένα μπολ σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν τα δύο μας υλικά. Στρώνουμε σε τσέρκι, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30'.
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι μας από το ψυγείο, το γεμίζουμε με μους ή κρέμα και το ψήνουμε.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή να μην κάψει. Σε ένα μπολ σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν τα δύο μας υλικά. Στρώνουμε σε τσέρκι, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30'.
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι μας από το ψυγείο, το γεμίζουμε με μους ή κρέμα και το ψήνουμε.
Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Από τη δόση αυτή, που είναι μεγάλη, προκύπτουν 2 πάτοι.
~
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι τρώγεται και σκέτο!
Γεμίζω τη ζύμη με ρύζι, για να μη φουσκώσει ο πάτος. Προσέχω πολύ την ώρα που αφαιρώ τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει ρύζι στη ζύμη, γιατί είναι ωμό και πολύ σκληρό. Μπορώ να φυλάξω το ρύζι σε ένα βάζο, για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ.
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.
Η μεμβράνη μέσα στο φούρνο δεν καίγεται, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχώ.
~
Κατά την αφαίρεση της μεμβράνης θα πρέπει να προσέξω πολύ να μην πέσουν όσπρια στην ψημένη τάρτα, γιατί αλλιώς είναι πολύ σκληρά στο στόμα.
~
Το ρύζι ή το φασόλι, μπορώ να το διατηρήσω σε βάζο και να το ξαναχρησιμοποιήσω!