Συνταγές για γλυκά

Μπισκότα αμυγδάλου

Συνταγή Μπισκότα αμυγδάλου

Μπισκότα αμυγδάλου

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Για εκείνους που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά, αλλά επιθυμούν να έχουν το βάζο στον πάγκο της κουζίνας γεμάτο. ~ Το βούτυρο αμυγδάλου είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μόνοι μας, μια και γίνεται πανεύκολα.

Υλικά

Διαδικασία

Αν δε βρω βούτυρο αμυγδάλου, το φτιάχνω μόνη μου, απλά κι εύκολα. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι κι ανακατεύω με ένα πιρούνι. Έχω λιώσει σε μπρίκι το ανάλατο βούτυρο και το έχω αφήσει λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το λιωμένο βούτυρο, το αβγό και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο αμυγδάλου και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Προσθέτω τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα κι ανακατεύω κυκλικά, να απορροφηθούν.

Στρώνω λαδόχαρτο στη λαμαρίνα του φούρνου ή χρησιμοποιώ ταψάκι. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα και φτιάχνω δίσκους πάνω στο χαρτί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Με το κάτω μέρος του κουταλιού, πατάω ελαφρά τους δίσκους, ώστε να μην έχουν ιδιαίτερο πάχος.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 9'-12', μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα. Αφήνω τα μπισκότα μου να κρυώσουν.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνω σταγόνες κουβερτούρας ή ξύσμα. Φτιάχνω αυτοσχέδιο κορνέ, τυλίγοντας προς τα μέσα σα χωνάκι ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζω με την κουβερτούρα, κόβω τη μύτη και κάνω σχεδιάκια, σαν κύματα, πάνω στα κρύα πλέον μπισκότα!

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το christines-cuisine.blogspot.com)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~
 

 

Σχετικές συνταγές

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

κουβερτούρα, ζάχαρη

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!

~

Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα. 

~

Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους

Κουλούρια κανέλας

λάδι, πορτοκάλι

Κουλούρια κανέλας

Τα κουλουράκια τα διατηρώ για 1 μήνα περίπου σε αεροστεγές δοχείο.
Μπισκότα σοκολάτας

αβγά

Μπισκότα σοκολάτας

Διατηρώ τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα.
Μπισκότα με μελάσα!

ζάχαρη, μελάσα, κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ

Μπισκότα με μελάσα!

Όταν αρχίσουν να στεγνώνουν, τα κουλουράκια έχουν ψηθεί. Δεν τα αφήνω να σκληρύνουν! Όταν τα βγάλω από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά όταν τα πατάω. Έτσι όμως πρέπει να είναι για να παραμείνουν τρυφερά. 

~

Η μελάσα είναι ιδιαίτερη ύλη  και είναι σίγουρο ότι αυτά τα μπισκότα θα κλέψουν τις εντυπώσεις και τη γεύση και ότι θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολά για μέρες...
~
Εάν ο φούρνος σας είναι δυνατός, προτιμήστε να ψήσετε χρησιμοποιώντας τη μεσαία σχάρα.
~
Εμπειρικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε μικρού σχήματος κουπ πατ εάν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα και μεγάλα σχήματα/επιφάνειες αν προτιμάτε τα πιο αφράτα μπισκότα.
 

Μπισκότο με μέλι

μέλι, αβγά

Μπισκότο με μέλι

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί της κρέμας βουτύρου μαρμελάδα της αρεσκείας μου και να κολλήσω τα μπισκότα. Απλώς έτσι θα γίνουν ακόμη πιο γλυκά!
Κουλουράκια πορτοκαλιού!

κρόκος αβγού, πορτοκάλι, αλκοόλ

Κουλουράκια πορτοκαλιού!

Πολύ αρωματικά κουλουράκια που αρέσουν σε όλους!

~

Εάν θέλω μπορώ να αλείψω τη ζύμη μου με ένα ολόκληρο αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα εβαπορέ, ώστε να πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα στην επιφάνειά τους κατά το ψήσιμο. Αλλά μπορώ και να το παραλείψω.

~

Διατηρώ τα κουλούρια μου σε αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα!
~
Εάν ο φούρνος σας είναι δυνατός, προτιμήστε να ψήσετε χρησιμοποιώντας τη μεσαία σχάρα.
~
Εμπειρικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε μικρού σχήματος κουπ πατ εάν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα και μεγάλα σχήματα/επιφάνειες αν προτιμάτε τα πιο αφράτα μπισκότα.

Σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο!

μαύρη ζάχαρη, κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, φυστικοβούτυρο, αβγά, φιστίκι αράπικο

Σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο!

Πολύ νοστιμα μπισκότα, που αν και δεν είναι όμορφα οπτικά αναστατώνουν τον ουρανίσκο με την κουβερτούρα και το συστατικό-έκπληξη: το φυστικοβούτυρο!
μπισκότα σοκολάτα-πορτοκάλι... ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!

μαύρη ζάχαρη, σοκολάτα-πορτοκάλι, κουβερτούρα, πορτοκάλι, αμύγδαλα

μπισκότα σοκολάτα-πορτοκάλι... ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!

Μπορεί οπτικά να μην είναι πολύ "όμορφα" αυτά τα μπισκότα, είναι όμως πεντανόστιμα. Κολλάς...

~

Εάν κλείσουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο, μπορούμε να τα διατηρήσουμε μέχρι και 1 μήνα!