Συνταγές για γλυκά

Σως καυτής σοκολάτας

Συνταγή Σως καυτής σοκολάτας

Σως καυτής σοκολάτας

Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

από το χρήστη: glykatzou

Αν θέλετε ένα πιο πηχτό σιρόπι, βράστε το για 6'-8'. ~ Τόσο απλά κι εύκολα έχω σπιτική σως σοκολάτας, ιδανική τόσο για... κουτάλισμα όσο και για να γαρνίρει κέικ, παγωτά και σου, προφιτερόλ και μάφιν! Τα πάντα δηλαδή.

Υλικά

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά, ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το light corn syrup, τη ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω την κουβερτούρα που έχω ψιλοκόψει (μπορώ να χρησιμοποιήσω σταγόνες κουβερτούρας ή ξύσμα). Χαμηλώνω την ένταση κι ανακατεύω ζωηρά μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα μου.

Ανεβάζω την ένταση σε μεσαία θερμότητα και ζεσταίνω το σοκολατένιο σιρόπι μου για 3'-5', ανακατεύοντας διαρκώς, να πήξει. Το σερβίρω αμέσως πάνω στο γλυκό ή παγωτό της αρεσκείας μου. Εναλλακτικά: Το μεταφέρω σε μπολ ή βαζάκι και το ανακατεύω κατά διαστήματα να πέσει η θερμοκρασία του. Το διατηρώ σε καλά κλεισμένο δοχείο ή βάζο στο ψυγείο μου για 2-3 βδομάδες. Πριν το χρησιμοποιήσω, ζεσταίνω το σοκολατένιο σιρόπι μου σε μπεν μαρί για ελάχιστα λεπτά. Αν το θέλω λιγότερο πηχτό, καθώς το ζεσταίνω ρίχνω μερικές σταγόνες νερό κι ανακατεύω.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το christinamarsigliese.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Γκανάζ (σοκολάτας) για επικάλυψη τούρτας

κρέμα γάλακτος, μέλι

Γκανάζ (σοκολάτας) για επικάλυψη τούρτας

Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Σιρόπι λεμονιού

λεμόνι

Σιρόπι λεμονιού

Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Γλάσο πορτοκαλιού

πορτοκάλι

Γλάσο πορτοκαλιού

Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας

πορτοκάλι, λεμόνι

Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας

Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Καραμέλα!

Καραμέλα!

Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
πολύ απλό και καλόβολο αβγόγλασο

αβγά, λεμόνι

πολύ απλό και καλόβολο αβγόγλασο

Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.

~

Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!

γλάσο βανίλιας

γλάσο βανίλιας

Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.