Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: fanny-m
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και μια ιδέα αλκοόλ στο γλάσο μας.
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα. Τις περνάμε σε ένα κατσαρολάκι και τις ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. Αν θέλουμε, αραιώνουμε με λίγο νερό.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!