Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 55'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 45' (αναμονή)

τηγανητά πιτάκια με Χουρμάδες

Νηστίσιμο γλυκό που, αν δε συμπαθείτε ιδιαίτερα τα γλυκερά γλυκά, μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι και ιδού: πιτάκια με χουρμάδες.

~

Με την ίδια λογική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με αποξηραμένα βερίκοκα κλπ..

Υλικά

για τη ζύμη:

για τη γέμιση:

για το σιρόπι:

ΠιτάκιαΓλυκές ΠίτεςΓλυκά ΠιτάκιαΝηστίσιμα ΓλυκάΝηστίσιμοΝηστίσιμο ΓλυκόΝηστίσιμα ΠιτάκιαΤηγανητά ΠιτάκιαΧουρμάδεςΑποξηραμένα ΦρούταΨιλό ΣιμιγδάλιΣιμιγδάλιΣιρόπι

για τη ζύμη:

Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι κι ελάχιστο χλιαρό νερό, ώστε να ζυμώσουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε 15' να ξεκουραστεί και ξαναζυμώνουμε. Την αφήνουμε για 30'.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες με το ελαιόλαδο και την κανέλα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους περίπου 1,5 χιλιοστού και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με κουπ πατ ή με ποτήρι. Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε στο κέντρο λίγο μείγμα χουρμά, σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι ζύμης, πατάμε τις άκρες για να κολλήσουν και με την παλάμη μας πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο. Αν δεν κολλάνε οι ζύμες μεταξύ τους, βρέχουμε τις ακρούλες με λίγο νερό. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγώνιες γραμμές.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ένα-ένα τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για να φτιάξουμε το σιρόπι και βουτάμε ένα, ένα τα πιτάκια όταν έχουν κρυώσει, για να τα σιροπιάσουμε.

 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows
Λουκουμάδες
Ταχινόπιτα