Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Εξαιρετικό σιρόπι, το οποίο συνοδεύει ιδανικά τα παγωτά και τις κρέπες.
Σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνω το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και βράζω για περίπου 3'-5', μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά πηχτό σιρόπι. Ανακατεύω κατά διαστήματα. Προς το τέλος προσθέτω και τη βανίλια κι αφήνω το σιρόπι μου να κρυώσει.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!