Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα , Γλυκές Πίτες , Διάφορα , Νηστίσιμα
από το χρήστη: Μαιρούλα
Νηστίσιμη γλυκό για εκείνους που ναι μεν νηστεύουν, αλλά θέλουν το κάτι γλυκό μέσα στο σπίτι.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ λίγο-λίγο. Τέλος, προσθέτουμε το σουσάμι. Σε φόρμα για κέικ βουτυρωμένη, πασπαλίζουμε τα τοιχώμαματα με άχνη ζάχαρη και σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε στην επιφάνεια τα ξύσματα της κουβερτούρας και τα τρίμματα του χαλβά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 180°C και για άλλα 30' στους 160°C.
Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.