Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 50' (ψήσιμο)

Μπισκότα βουτύρου - shortbread

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες / Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: glykatzou

Παραδοσιακή σκωτσέζικη συνταγή για το πολύ λιπαρό μπισκότο shortbread, το οποίο αποτελείται από 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη βούτυρο, 3 μέρη αλεύρι! Τόσο απλά.

~

Θα πρέπει να προσέξουμε λιγάκι κατά το κόψιμο των μπισκότων και το ξεφορμάρισμα, για να μη μας διαλυθούν.

Υλικά

για το πασπάλισμα:

ΠασπάλισμαΚορν ΦλάουρΜπισκότα ShortbreadShortbreadΠαραδοσιακό ΓλυκόΜπισκόταΜπισκότο

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το κορν φλάουρ κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο ζυμάρι.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι (22εκ.). Μεταφέρω το ζυμάρι στο ταψάκι και το στρώνω με τα χέρια να πάει παντού. Με ένα πιρούνι τρυπάω σε πολύ κοντινή απόσταση όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 50', μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.

για το πασπάλισμα:

Αφού ψηθεί το shortbread και είναι ακόμη ζεστό, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη.

(Η συνταγή είναι από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές