Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Γεμίζω βαζάκια ή μικρά γυάλινα μπουκάλια με το σιρόπι σοκολάτας και το αποθηκεύω στο ψυγείο. Αν θέλω, μπορώ να το ζεστάνω πριν το χρησιμοποιήσω για να γαρνίρω τα γλυκά ή τα παγωτά μου.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη και το κακάο κι ανακατεύω να ενωθούν. Προσθέτω το νερό και το αλάτι, ανακατεύω ζωηρά να διαλυθούν οι σκόνες στο νερό και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που. Αφήνω το μείγμα μου να βράσει και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου το σιρόπι αρχίσει να πήζει. Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι μου να κρυώσει για μερικά λεπτά κι αφήνω για το τέλος τη βανίλια. Ενσωματώνω κι ανακατεύω,
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!