Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : πολλές ώρες (ψυγείο)

ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων

Επειδή θα υπάρχει πρόβλημα στο να βρεθούν την ίδια εποχή σταφύλια με φράουλες και κεράσια, μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φρούτο κατεψυγμένο είτε να αντικαταστήσουμε ένα κόκκινο φρούτο με κάποιο άλλο.

Υλικά
ΖελέΖελέ ΦρούτωνΖελέ ΣαμπάνιαςΣαμπάνιαΑλκοόλΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦράουλαΦράουλεςΚεράσιΚεράσιαΣταφύλιΚόκκινο ΣταφύλιΑφρώδης Οίνος

Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώ από τα κεράσια τον πυρήνα τους και τα κόβω στη μέση. Πλένω και καθαρίζω τις φράουλες και τις κόβω στα 4. Κόβω και τις ρώγες στα δύο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα κεράσια να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 8'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα, που έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίξει. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, ανακατεύοντας.

Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις φράουλες και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει καλά. Φεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό.
 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows
mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...
Λουκουμάδες
Μαρμελάδα βερίκοκο
μαρμελάδα με λεμόνι!