Συνταγές για γλυκά

ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων

Συνταγή ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων

ζελέ σαμπάνιας και κόκκινων φρούτων

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα , Μαρμελάδες & Ζελέ

από το χρήστη: Μαιρούλα

Επειδή θα υπάρχει πρόβλημα στο να βρεθούν την ίδια εποχή σταφύλια με φράουλες και κεράσια, μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φρούτο κατεψυγμένο είτε να αντικαταστήσουμε ένα κόκκινο φρούτο με κάποιο άλλο.

Υλικά

Διαδικασία

Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώ από τα κεράσια τον πυρήνα τους και τα κόβω στη μέση. Πλένω και καθαρίζω τις φράουλες και τις κόβω στα 4. Κόβω και τις ρώγες στα δύο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα κεράσια να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 8'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα, που έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίξει. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, ανακατεύοντας.

Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις φράουλες και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει καλά. Φεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό.
 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...

κρασί, κυδώνι, αμπαρόριζα, λεμόνι

mmm... Μαρμελάδα κυδώνι...

Επιλέγω ό,τι κρασί θέλω. Απλώς ας έχω στα υπόψη μου ότι ανάλογα με την επιλογή του είδους του κρασιού, θα έχω και ανάλογο χρώμα στη μαρμελάδα μου (κίτρινο αν επιλέξω λευκό, ροζ αν επιλέξω ροζέ και κόκκινο αν επιλέξω κόκκινο).

~

Εάν θέλω τη μαρμελάδα μου πιο πηχτή, αρκεί να προσθέσω ένα φακελάκι πηκτίνη κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας. 

Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Μαρμελάδα βερίκοκο

βερίκοκο, αμύγδαλα

Μαρμελάδα βερίκοκο

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

 

 

μαρμελάδα με λεμόνι!

λεμόνι

μαρμελάδα με λεμόνι!

Δε χρειάζεται να ανησυχήσω για τα ολόκληρα λεμόνια. Θα μαλακώσουν, θα τρώγονται και θα είναι πολύ ιδιαίτερα στη συνάντησή τους με τον ουρανίσκο μας!

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία σκάλα για 5'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!