Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα πατισερί για τάρτες

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: glykatzou

Η κρέμα πατισερί είναι ιδανική για να γεμίσω τις τάρτες φρούτων και τα ταρτάκια μας.
Υλικά
Βασική ΚρέμαΒασική Κρέμα ΖαχαροπλαστικήςΒασική Κρέμες Για ΤαρτάκιαΚρέμα ΖαχαροπλαστικήςΚρέμα Πατισερί

Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη βανίλια. Αφήνω να πάρει βράση το μείγμα και το κατεβάζω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύω ζωηρά τα κροκάδια με την άχνη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω το κορν φλάουρ κι ενώνω. Χύνω το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταγγίζω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσω για να γεμίσω τάρτες και ταρτάκια.