γλάσο/επικάλυψη βανίλιας (για μπισκότα)
-
Χρόνος παρασκευής:
7'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
4
-
Χρόνος αναμονής:
-
γλάσο/επικάλυψη βανίλιας (για μπισκότα)
Κατηγορία:
Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη:
ζαχαροστρόβιλος
Γρήγορο γλάσο για να σκεπάσετε εύγεστα και με επιτυχία λογής μπισκότα και γλυκές μπουκίτσες.
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με το μέλι, να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί ένα σιρόπι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζω από τη φωτιά. Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη ζάχαρη. Χύνω στη ζάχαρη λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας παράλληλα ζωηρά. Δεν ρίχνω όλο το σιρόπι. Ρίχνω σχεδόν τη μισή ποσότητα, προσέχοντας να μη μου βγει πολύ υγρό, αλλά στην πυκνότητα και υφή που επιθυμώ. Ανακατεύω ζωηρά, να διαλυθεί τελείως η σκόνη. Προσθέτω και τη βανίλια κι ανακατεύω.
Με ίσια σπάτουλα ή ακόμη και με μαχαιράκι, παίρνω από το γλάσο βανίλιας και επικαλύπτω τα μπισκότα μου!
~γιαμ γιαμ~
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το νερό με το μέλι, να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί ένα σιρόπι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζω από τη φωτιά. Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη ζάχαρη. Χύνω στη ζάχαρη λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας παράλληλα ζωηρά. Δεν ρίχνω όλο το σιρόπι. Ρίχνω σχεδόν τη μισή ποσότητα, προσέχοντας να μη μου βγει πολύ υγρό, αλλά στην πυκνότητα και υφή που επιθυμώ. Ανακατεύω ζωηρά, να διαλυθεί τελείως η σκόνη. Προσθέτω και τη βανίλια κι ανακατεύω.
Με ίσια σπάτουλα ή ακόμη και με μαχαιράκι, παίρνω από το γλάσο βανίλιας και επικαλύπτω τα μπισκότα μου!
~γιαμ γιαμ~
Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.