Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ..
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής ενισχυμένη με κουβερτούρα.
Υλικά
ΚουβερτούραΒασική Κρέμα ΖαχαροπλαστικήςΚρέμα ΖαχαροπλαστικήςΒασικές ΚρέμεςΚρέμα ΠατισερίΚρέμα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα μαζί με την κουβερτούρα κι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15' περίπου.

Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2'-3'. Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά, στο ψυγείο.

Άλλος τρόπος:
Βάζετε από την αρχή σε μπεν-μαρί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια των αβγών μαζί με λίγο κρύο γάλα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την προσθέτετε. Δουλεύετε καλά το μείγμα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10' περίπου. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως, στο ψυγείο.

~γιαμ γιαμ~