Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Top Chef!
Πικάντικη σως ό,τι πρέπει για να περιχύσουμε το προφιτερόλ μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτω στο γάλα, ανακατεύοντας καλά. Βράζω το γάλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύω αρχικά με το σύρμα, ώστε να ενωθεί το κακάο και κατόπιν με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζω, προσθέτω το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύω μερικές γύρες, αφήνω να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να περιχύσουμε τα προφιτερόλ μας.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!