Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 10'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : -

ζαχαρωμένα πορτοκάλια (για διακόσμηση)

Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

από το χρήστη: glykatzou

Από αυτή τη δόση δε βγαίνουν μόνο οι ζαχαρωμένες φλοίδες του πορτοκαλιού. Κρατάμε το σιρόπι και με αυτό περιχύνουμε το κέικ μας, αφού το τρυπήσουμε στην επιφάνεια με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα!
Υλικά
ΣιρόπιΕπικάλυψηΕπικάλυψη ΓλυκώνΠορτοκάλιΠορτοκάλιαΖαχαρωμένα ΠορτοκάλιαΦρέσκα ΦρούταΦρούταΚαραμελωμένα ΠορτοκάλιαΖαχαρωμένες Φλούδες ΠορτοκαλιούΖαχαρωμένες Φλοίδες Πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι. Σαπουνίζω καλά τα πορτοκάλια (με τη φλοίδα) και τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες. Προσπαθώ να αφαιρέσω τις λευκές ίνες, μια και πικρίζουν. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, ρίχνω τις φετούλες μέσα, κατεβάζω στη χαμηλή σκάλα κι αφήνω τα πορτοκάλια να σιγοβράσουν και να ρουφήξουν το σιρόπι για 8' περίπου.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις φλοίδες του πορτοκαλιού και τις αφήνω να στραγγίξουν σε αντικολλητικό χαρτί.

Διακοσμώ το κέικ μου με τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ
Σιρόπι λεμονιού
Γλάσο πορτοκαλιού
Καραμέλα!
γλάσο βανίλιας