γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)
-
Χρόνος παρασκευής:
12'
-
Σερβίρει:
...
-
Ζαχαρονόμος:
5
-
Χρόνος αναμονής:
-
γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)
Κατηγορία:
Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη:
Μαιρούλα
Γρήγορο γλάσο, διαφορετικά από τα άλλα, αφού αναδεικνύει το άρωμα και τη διαπεραστικότητα του καφέ.
Λιώνετε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και προσθέτετε το γάλα, το νερό και τον καφέ. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10'. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα καρύδια.
Συμβουλή: Απλώνετε το γλάσο μόκα στην επιφάνεια ενός ψημένου κέικ, διαμέτρου 23 εκ. περίπου, με τη βοήθεια μιας ίσιας σπάτουλας. Βάζετε κατόπιν το κέικ σε δυνατό φούρνο (200°C-220°C) για περίπου 10' ή μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Λιώνετε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και προσθέτετε το γάλα, το νερό και τον καφέ. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10'. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα καρύδια.
Συμβουλή: Απλώνετε το γλάσο μόκα στην επιφάνεια ενός ψημένου κέικ, διαμέτρου 23 εκ. περίπου, με τη βοήθεια μιας ίσιας σπάτουλας. Βάζετε κατόπιν το κέικ σε δυνατό φούρνο (200°C-220°C) για περίπου 10' ή μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!
Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.