Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Κρέμα (custard) ιδανική για όσους είναι αυστηρά χορτοφάγοι (vegans) κι επιθυμούν να σερβίρουν τα γλυκύσματά τους με μια νόστιμη συνοδεία, που να μην ξεφεύγει από τα πιστεύω τους. Μπορείτε να προσθέσετε για να τονίσετε λιγάκι τη γεύση της κρέμας, 1 πρέζα τζίντζερ ή κανέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και προσθέτω λίγο-λίγο 100ml από το γάλα σόγιας. Ανακατεύω ζωηρά. Ανάβω το μάτι σε μεσαία φωτιά και ζεσταίνω την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη δημιουργηθούν γρομπαλάκια. Όταν πια η κρέμα μου αρχίζει να πήζει, προσθέτω και τα υπόλοιπα 200ml από το γάλα σόγιας μαζί με τη φυσική βανίλια ή το στικ και συνεχίζω το ανακάτεμα για ακόμα 10'-15', μέχρι η κρέμα μου να αποκτήσει την πυκνότητα και υφή που επιθυμώ.
Σερβίρω την κρέμα μου σαν επικάλυψη ή συνοδευτικό σε διάφορα κέικ, πουτίγκες κλπ..
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.