Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Top Chef!
Εάν τη θέλω πιο γλυκιά, μπορώ να αυξήσω την ποσότητα της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσω. ~ Επίσης, μπορώ εάν δε θέλω να φτιάξω το σιμιγδάλι στο χέρι, να χρησιμοποιήσω το μίξερ.
Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάω με το σύρμα, στο χέρι. Προσθέτω τμηματικά το σιμιγδάλι και λίγο από το γάλα, με το μάτι, ώστε να είναι εφικτό το ανακάτεμα και συνεχίζω. Το υπόλοιπο γάλα μου, το βράζω σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ξύσμα ή λεπτοκομμένη φλοίδα λεμονιού. Προσθέτω μέσα και την κρέμα κι ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού πάρει 2 βράσεις, τσεκάρω ότι έχει δέσει. Είναι έτοιμη η κρέμα από σιμιγδάλι.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.