Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Νοστιμότατα κουλουράκια, που διατηρούνται σε μεταλλικό ή γυάλινο κουτί, που κλείνει αεροστεγώς.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το μέλι, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τέλος, το κορν φλάουρ. Ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα χέρια μου. Αλλιώς, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνω στο ψυγείο για 30', να ξεκουραστεί η ζύμη. Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και δουλεύω λίγο ακόμη τη ζύμη. Την πλάθω δίνοντας στα κουλούρια μου ό,τι σχήμα θέλω. Από το κλασικό στρογγυλό, μέχρι αστεράκια και καρδούλες, με τη βοήθεια κουπ πατ. Αραδιάζω τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα, την οποία έχω προηγουμένως σκεπάσει με λαδόχαρτο ή απευθείας σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζω τα κουλουράκια μου με όσο σουσάμι θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!
~
Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα.
~
Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους!
Όταν αρχίσουν να στεγνώνουν, τα κουλουράκια έχουν ψηθεί. Δεν τα αφήνω να σκληρύνουν! Όταν τα βγάλω από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά όταν τα πατάω. Έτσι όμως πρέπει να είναι για να παραμείνουν τρυφερά.
~
Η μελάσα είναι ιδιαίτερη ύλη και είναι σίγουρο ότι αυτά τα μπισκότα θα κλέψουν τις εντυπώσεις και τη γεύση και ότι θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολά για μέρες...
~
Εάν ο φούρνος σας είναι δυνατός, προτιμήστε να ψήσετε χρησιμοποιώντας τη μεσαία σχάρα.
~
Εμπειρικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε μικρού σχήματος κουπ πατ εάν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα και μεγάλα σχήματα/επιφάνειες αν προτιμάτε τα πιο αφράτα μπισκότα.
Πολύ αρωματικά κουλουράκια που αρέσουν σε όλους!
~
Εάν θέλω μπορώ να αλείψω τη ζύμη μου με ένα ολόκληρο αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα εβαπορέ, ώστε να πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα στην επιφάνειά τους κατά το ψήσιμο. Αλλά μπορώ και να το παραλείψω.
~
Διατηρώ τα κουλούρια μου σε αεροστεγές δοχείο για 1 μήνα!
~
Εάν ο φούρνος σας είναι δυνατός, προτιμήστε να ψήσετε χρησιμοποιώντας τη μεσαία σχάρα.
~
Εμπειρικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε μικρού σχήματος κουπ πατ εάν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα και μεγάλα σχήματα/επιφάνειες αν προτιμάτε τα πιο αφράτα μπισκότα.
Μπορεί οπτικά να μην είναι πολύ "όμορφα" αυτά τα μπισκότα, είναι όμως πεντανόστιμα. Κολλάς...
~
Εάν κλείσουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο, μπορούμε να τα διατηρήσουμε μέχρι και 1 μήνα!