Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Πεντανόστιμα ταρτάκια, ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της κρέμας σε συνδυασμό με το ψημένο φύλλο! ~ Φυσικά εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε χειροποίητη ζύμη! Αν θέλουμε!!
Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι και στρώνω επάνω τη σφολιάτα. Τη ζεσταίνω λίγο με τα χέρια και κόβω 20 δίσκους, διαμέτρου 10εκ., με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι/κούπα. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς φόρμες για τάρτα, διαμέτρου 6-8εκ και "φοράω" μέσα τη ζύμη μου, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Με τα δάχτυλα στρώνω καλά τη ζύμη, ώστε να κάτσει σωστά και να καλύψει όλο το φορμάκι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα χύνω την κρέμα γάλακτος με τα 100γρ. από τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και ζεσταίνω. Δεν αφήνω το μείγμα να βράσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω όλα τα αβγά και τους κρόκους και τα υπόλοιπα 100γρ. της ζάχαρης. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μου και διαλυθούν τα αβγά, προσθέτω σιγά-σιγά να μην πιτσιλιστώ την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω με μια κουτάλα. Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι και την κανέλα και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Με την κρέμα μου γεμίζω τα φορμάκια, στα οποία έχω στρώσει την άψητη ζύμη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-190°C για 30'.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.