Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Γρήγορη κι εύκολη τάρτα, στην οποία, αν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα ή συνδυασμούς (μήλο, πορτοκάλι κλπ.).
Πλένω και καθαρίζω καλά τα αχλάδια. Τα κόβω στα δύο ή αν θέλω, σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα ταψάκι ρίχνω μέσα το μέλι και το τοποθετώ πάνω σε αναμμένο μάτι. Το αφήνω για 6'-7' να αρχίσει να καραμελώνει. Το αποσύρω και βουτάω στο καραμελωμένο μέλι τα κομμένα αχλάδια.
Στρώνω τη σφολιάτα μέσα σε ταρτιέρα, αφαιρώντας ό,τι περισσέψει. Με ένα πιρούνι τρυπάω σε πολλά σημεία τον πάτο, ώστε να ψηθεί καλύτερα. Γεμίζω την τάρτα με τα αχλάδια, σκεπάζοντας την επιφάνειά της.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20'-25'.
Μπορώ να συνοδεύσω την τάρτα μου με παγωτό ή χτυπημένη σε σαντιγί, άγλυκη κρέμα γάλακτος.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!