Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Φοίβη
Με ένα πινέλο ή ένα κουτάλι γλασάρω τα ντόνατ μου, τις τούρτες και τα κέικ. ~ Το σιρόπι καλαμποκιού, το βρίσκω εύκολα στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με το σιρόπι σοκολάτας.
Σε ένα μπολ αναμειγνύω την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι και τη βανίλια. Προσθέτω αρχικά 1 κουταλιά νερό, ανακατεύω ζωηρά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη κι αν χρειάζεται προσθέτω άλλη μία με δυο κουταλιές, μέχρι να σχηματιστεί το παχύρρευστο γλάσο μου.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!