Συνταγές για γλυκά
1
Ντόνατ ολικής αλέσεως με τριπλή σοκολάτα

κακάο, αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, σταγόνες κουβερτούρας, σιρόπι σοκολάτας, λευκή σοκολάτα

Ντόνατ ολικής αλέσεως με τριπλή σοκολάτα

Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μας ντόνατ, μια και ψήνονται αντί να τηγανιστούν, αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινά και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα στον ουρανίσκο.
Σοκολατάκια με marzipan

αμύγδαλα, αβγά, λεμόνι, λευκή σοκολάτα

Σοκολατάκια με marzipan

Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!

Τούρτα καρδιά με κρέμα-σοκολάτα κι επικάλυψη ζαχαρόπαστας

αβγά, κακάο, γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα

Τούρτα καρδιά με κρέμα-σοκολάτα κι επικάλυψη ζαχαρόπαστας

Οι δόσεις είναι επαγγελματικές, οπότε εάν θέλουμε μπορούμε να τις φέρουμε στα δικά μας μέτρα.
Μους σοκολάτας με επισκέπτη... το βύσσινο!

λικέρ, κρέμα γάλακτος, βύσσινο, λευκή σοκολάτα

Μους σοκολάτας με επισκέπτη... το βύσσινο!

Για όποιον δηλώνει λάτρης της πραγματικής σοκολάτας, ιδού η απάντηση!

~

Επειδή βγαίνει μικρή ποσότητα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σε όλα τα υλικά κάποια γραμμάρια, ώστε να βγει μεγαλύτερη δόση. 

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

αβγά, γάλα, μαγιά , σταγόνες κουβερτούρας, λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, κρόκος αβγού

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

Δύσκολη και έξτρα μπελαλίδικη διαδικασία, που όμως αξίζει και μας δικαιώνει το αποτέλεσμα. Σπιτικά κρουασάν! Τα λένε όλα.
Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, αβγά, αμυγδαλέλαιο, γάλα, χρώμα ζαχαροπλαστικής, τυρί

Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.