Συνταγές για γλυκά

Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Συνταγή Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Ροζ τρυφερές μπουκίτσες

Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για τα κεκάκια:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύω ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και κατεβάζω πριν πάρει βράση το μείγμα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει τελείως η λευκή σοκολάτα. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πηρούνι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο μόνο του να ασπρίσει. Προσθέτω τμηματικά τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 2'-3'. Ρίχνω ένα-ένα τα αβγά κι ενσωματώνω. Χύνω το εκχύλισμα του αμυγδάλου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστει ένα λείο μείγμα. Λιώνω σε ένα μπρίκι 1 1/2 κ.σ. βούτυρο και το ανακατεύω ζωηρά με το γάλα. Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το περιεχόμενο του μπολ λίγο-λίγο, μαζί με το γάλα/βούτυρο που μόλις ανακάτεψα να απορροφηθεί καλά. Τέλος, μεταγγίζω και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μείγμα κι ανακατεύω λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι. Μεταφέρω το μείγμα μου εδώ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30', μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και να στεγνώσει το κέικ. Το ξεφορμάρω και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

για την τυρένια επικάλυψη:

Ακολουθήστε τις οδηγίες.

για τη συναρμολόγηση:

Αποσυναρμολογώ ολότελα το κέικ μέσα σε ένα μπολ, διαλύοντάς το σε κομμάτια. Προσθέτω στο μπολ και στο κέικ την κρέμα/τυρένια επικάλυψη και ενώνω τα δύο μείγματα καλά. Προκύπτει ένα ροζ ζυμάρι. Αλευρώνω τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρω τη ζύμη εκεί. Την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο δίνοντας ό,τι πάχος θέλω και με κουπ πατ κόβω κομμάτια. Τα αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να σφίξουν στο ψυγείο, για 1 βράδυ κατά προτίμηση.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το thecurvycarrot.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.