Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μας ντόνατ, μια και ψήνονται αντί να τηγανιστούν, αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινά και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα στον ουρανίσκο.
Χρειάζομαι ειδικά φορμάκια για ντόνατ, με την τρύπα στη μέση. Φροντίζω να λαδώσω καλά, ιδίως στο κέντρο, μια και θα πρέπει όταν ψηθεί πια το ντόνατ μου να μπορεί να βγει από τη θήκη και να μην κολλάει. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τη φόρμα.
Στον κάδο του μίξερ ενώνω τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το σιρόπι σοκολάτας και το ελαιόλαδο. Προσθέτω τμηματικά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το άγλυκο κακαό. Ανακατεύω ζωηρά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω, φροντίζοντας να πάνε παντού. Γεμίζω τις θήκες μέχρι τα 2/3, μια και τα ντόνατ μου θα φουσκώσουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 17'-22'. Ξεφορμάρω κι αφήνω σε μια λαμαρίνα να κρυώσουν τελείως.
Σε μπεν μαρί ή στο microwave (θα χρειαστείτε περίπου 1 λεπτό και 30'') λιώνω τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορώ να φτιάξω τεχνητό κορνέ, γυρίζοντας προς τα μέσα ένα μικρό φύλλο λαδόχαρτου. Το γεμίζω με λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα και κάνω σχεδιάκια πάνω στα ψημένα ντόνατ. Εναλλακτικά, μπορώ να ζωγραφίσω κάτι με ένα κουτάλι.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το eatgood4life.blogspot.com)
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!