Συνταγές για γλυκά

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

Συνταγή κρουασάν με σοκολάτΕΣ

κρουασάν με σοκολάτΕΣ

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα

από το χρήστη: glykatzou

Δύσκολη και έξτρα μπελαλίδικη διαδικασία, που όμως αξίζει και μας δικαιώνει το αποτέλεσμα. Σπιτικά κρουασάν! Τα λένε όλα.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό 4-5 κ.σ. από το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και τη μαγιά κι ομογενοποιώ. Χαμηλώνω την ταχύτητα και κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ζυμώνοντας. Καλύπτω τον κάδο με μεμβράνη κι αφήνω το μείγμα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρω εδώ τη ζύμη. Την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 40x60 εκ.). Γεμίζω το κέντρο της ζύμης με το υπόλοιπο βούτυρο. Διπλώνω τα "αυτάκια" της ζύμης, σαν παράθυρα που κλείνουν, ώστε να σκεπάσω την επιφάνεια με το βούτυρο. Λειαίνω ελαφρώς με τον πλάστη και πάλι δίνοντας ορθογώνιο σχήμα και κλείνω τα δύο "αυτάκια". Επαναλαμβάνω άλλες 2 φορές αυτή τη διαδικασία δουλέματος της ζύμης.

Τυλίγω το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά το δούλεμα της ζύμης και ξανά την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο, αυτή τη φορά για 1 βράδυ.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο μου. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (50x80 εκ.). Κόβω με ένα ίσιο μαχαίρι κατά μήκος της μακρύτερης μεριές, σχηματίζοντας δύο λωρίδες. Κόβω κατόπιν κάθετα 5 μικρά κομμάτια. Γεμίζω το κέντρο από κάθε κρουασάν με τα 3 είδη σοκολάτας. Κλείνω τις 4 άκρες από το ζυμάρι, σαν μαξιλαράκι ή ρολάρω τη μία πλευρά, σε μισοφέγγαρο. Για να στερεώσω τις άκρες, μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγο νεράκι.

Αραδιάζω τα κρουασανάκια σε ένα ταψάκι ή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχω καλύψει με λαδόχαρτο. Τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30', να ξεκουραστούν.

για το άλειμμα:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι τον κρόκο με το γάλα. Αλείφω με πινέλο την επιφάνεια από τα κρουασάν μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20', μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα τα κρουασάν.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!