Πικάντικο ρόφημα σοκολάτας
-
Χρόνος παρασκευής:
-
-
Σερβίρει:
2
-
Ζαχαρονόμος:
3
-
Χρόνος αναμονής:
10'
Πικάντικο ρόφημα σοκολάτας
Κατηγορία:
Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα
,
Διάφορα
,
Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη:
glykatzou
Σοκολάτα ρόφημα έχουμε φτιάξει όλοι μας. Με... έτοιμη την σκόνη. Ε λοιπόν να η ευκαιρία να φτιάξουμε μια ξεχωριστή σοκολάτα, πολύ πικάντικη, όπως και η σχέση μας, ελπίζω!
~
Πίνεται αλλά και κουταλίζεται!
Πλένω και αφαιρώ τα σπόρια από την καυτερή πιπερίτσα. Τεμαχίζω σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορώ την κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κουβερτούρα, το γάλα και το νερό. Ζεσταίνω κι ανακατεύω συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέτω την καυτερή πιπεριά, την κανέλα, τον καφέ και την καστανή ζάχαρη, αν θέλω. Ανακατεύω λίγο ακόμη. Αφού λιώσει καλά και ζεσταθεί η σοκολάτα μου, αφαιρώ την πιπεριά και γεμίζω 2 κούπες.
~δοκίμασέ το!~
Πλένω και αφαιρώ τα σπόρια από την καυτερή πιπερίτσα. Τεμαχίζω σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορώ την κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω την κουβερτούρα, το γάλα και το νερό. Ζεσταίνω κι ανακατεύω συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέτω την καυτερή πιπεριά, την κανέλα, τον καφέ και την καστανή ζάχαρη, αν θέλω. Ανακατεύω λίγο ακόμη. Αφού λιώσει καλά και ζεσταθεί η σοκολάτα μου, αφαιρώ την πιπεριά και γεμίζω 2 κούπες.
~δοκίμασέ το!~
Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.