Συνταγές για γλυκά

Γλυκιά πίτα με αχλάδια κι αμύγδαλα

Συνταγή Γλυκιά πίτα με αχλάδια κι αμύγδαλα

Γλυκιά πίτα με αχλάδια κι αμύγδαλα

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες , Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: glykatzou

Με ακριβώς την ίδια λογική, μπορώ να φτιάξω ανάποδη τάρτα χρησιμοποιώντας μήλα. ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ίσια φόρμα (χωρίς την τρύπα στο κέντρο), διαμέτρου 20εκ.. Καθαρίζω και κόβω σε φέτες τα αχλάδια. Γεμίζω τον πάτο με τα αχλάδια, να σχηματίζουν μια βεντάλια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, χωρίς να ανακατέψω! Κατά διαστήματα γυρνάω την κατσαρόλα με τα χέρια, αλλά δεν ανακατεύω. Αφήνω μέχρι το σιρόπι να πάρει ένα ελαφρώς κεχριμπαρένιο χρώμα. Προσέχω όμως να μην αφήσω πολύ ώρα, αλλιώς θα μου πικρίσει. Περιχύνω με το καραμελένιο σιρόπι τα αραδιασμένα αχλάδια.

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω για περίπου 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα που έχω αλέσει, το αλεύρι λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ και τελευταία τη βανίλια. Ομογενοποιώ καλά όλα μου τα υλικά. Περιχύνω με την κρέμα που έφτιαξα τα αχλάδια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 30'. Με ένα μαχαίρι χαράζω τα τοιχώματα κατά μήκος της φόρμας κι αναποδογυρίζω την γλυκιά πίτα πάνω σε μια πιατέλα.

για το πασπάλισμα:

Αφήνω το γλυκό μου να κρυώσει καλά για μερικά λεπτά, πριν το πασπαλίσω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το lick-my-spoon.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~

 

 






 

Σχετικές συνταγές

Τάρτα με βερίκοκα

βερίκοκο

Τάρτα με βερίκοκα

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με κυδώνι

μαρμελάδα, σταφίδες

Τάρτα με κυδώνι

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

δημητριακά πρωινού, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, φρούτα

Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Ταρτάκια με φρούτα

τάρτα, γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Τάρτα μήλου

φύλλο, μήλο, τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος

Τάρτα μήλου

Καλό είναι να φάμε την τάρτα την ίδια μέρα, ώστε να μην αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του το μήλο.
Τάρτα με δαμάσκηνα

φύλλο, γάλα, κρέμα γάλακτος, φρουκτόζη, αβγά, αποξηραμένα φρούτα

Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

αμύγδαλα, αβγά, κρασί, κεράσι

Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση. 

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

πορτοκάλι, αβγά, κρέμα γάλακτος, γάλα, φράουλα, μπανάνα

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!