Συνταγές για γλυκά

βασική συνταγή για τηγανίτες

Συνταγή βασική συνταγή για τηγανίτες

βασική συνταγή για τηγανίτες

Κατηγορία: Διάφορα , Γλυκές Πίτες , Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: Φοίβη

Αν θέλω, μπορώ να σκεπάσω με μεμβράνη το χυλό που δε θα χρησιμοποιήσω και να τον αποθηκεύσω στο ψυγείο. Πάντως θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσω τις επόμενες 2-3 μέρες το πολύ.

~

Αυτή είναι η βασική συνταγή για τηγανίτες. Από κει και πέρα μπορώ είτε να γαρνίρω με διάφορα μείγματα ή να φτιάξω γέμιση και να τη χρησιμοποιήσω μέσα στο χυλό!

Υλικά

Διαδικασία

για το χυλό:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω όλα τα στέρεα υλικά μου: Το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Τέλος, τη βανίλια κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω το αβγό και το γάλα κι αρχίζω να χτυπάω, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός, χωρίς να το παρακάνω.

για το τηγάνισμα:

Ρίχνω στο τηγάνι λάδι ή βούτυρο. Προσωπικά προτιμώ πάντα το βούτυρο, γιατί δε μου αρέσει η υφή του λαδιού σε αυτού του είδους το γλύκισμα. Αφού κάψει καλά το βούτυρο, προσθέτω με μια κουτάλα μια δόση από το χυλό για τηγανίτες. Αφήνω μερικά λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η τηγανίτα μου και γυρνάω να γίνει κι από την άλλη. Σημαντικό: Ο χρόνος τηγανίσματος διαφέρει από αυτόν που έχουμε συνηθίσει όταν τηγανίζουμε σκέτο το χυλό, χωρίς τη γέμιση. Ακριβώς επειδή η τηγανίτα μας περιέχει τώρα γέμιση, θα πρέπει να την αφήσουμε παραπάνω ώρα, ώστε να ψηθεί και στο εσωτερικό της!

για το γαρνίρισμα:

Αν θέλω, μπορώ να περιχύσω τις τηγανίτες μου με μέλι ή να τις πασπαλίσω με άχνη ζάχαρη.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα

αβγά, κουβερτούρα, πορτοκάλι, αλκοόλ, κακάο

Σοκολατόπιτα

Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα τη σβήσει!
Βασιλόπιτα με  νιφάδες βρώμης

μελάσα, μέλι, βρώμη, αμύγδαλα, πορτοκάλι, αποξηραμένα φρούτα

Βασιλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Ταχινόπιτα

ταχίνι, καρύδια, γαρίφαλο, πορτοκάλι

Ταχινόπιτα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Βασιλόπιτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Βασιλόπιτα

Αντί για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στην ίδια δόση.

~

Στις επαγγελματικές δόσεις, αρκεί να διαιρέσουμε όλα τα κιλά που θα προκύψουν (σύνολο του βάρους) δια του 12. Έτσι προκύπτει η σπιτική δοσολογία.

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

φύλλο, γιαούρτι, λάδι, αβγά, πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

Για να σιροπιάσω, θα πρέπει είτε το σιρόπι μου είτε η πίτα μου να είναι κρύο.

~

Τη συγκεκριμένη πίτα τη συναντάμε σε διάφορες τοποθεσίες με διαφορετικές ονομασίες, όπως "πορτοκαλόπιτα" ή "σουλτάνα".

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Γαλατόπιτα

γάλα, σιμιγδάλι, αβγά

Γαλατόπιτα

Παραδοσιακό γλυκό με προέλευση από τη Μάνη.

~

Εάν θέλω να κάνω λιγότερο γλυκιά την πίτα, μπορώ να μειώσω τις κούπες της ζάχαρης σε 2.