Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: Φοίβη
Δεν κόβω πολύ λεπτές τις φέτες, για να μη μου διαλυθούν. ~ Αν θέλω, μπορώ να διακοσμήσω με τις καραμελωμένες φέτες λεμόνι κέικ και τούρτες ή να τις γευτώ όπως είναι.
Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβω σε φετούλες, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μαντολίνο, ώστε να βγουν ισόπαχα. Αφαιρώ τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αν υπάρχουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω σε ένα μεγάλο μπολ παγωμένο νερό. Αφού βράσει το νερό στην κατσαρόλα, βουτάω με προσοχή τις φέτες του λεμονιού μέσα και τις αφήνω για 1'. Τις αφαιρώ και τις μεταφέρω στο μπολ με το παγωμένο νερό. Επίσης τις αφήνω εδώ για 1' να ξεπικρίσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάζω τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω τις φέτες του λεμονιού, φροντίζοντας αν έχω κόψει πολλές, να μην καπακώνει η μία την άλλη. Στην περίπτωση που έχω χρησιμοποιήσει πολλά λεμόνια, επαναλαμβάνω τη διαδικασία ξεχωριστά.
Αφήνω στη χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, να καραμελώσουν. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 1 βράδυ να στεγνώσουν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!