Συνταγές για γλυκά

καραμελωμένες φέτες λεμονιού

Συνταγή καραμελωμένες φέτες λεμονιού

καραμελωμένες φέτες λεμονιού

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Δεν κόβω πολύ λεπτές τις φέτες, για να μη μου διαλυθούν. ~ Αν θέλω, μπορώ να διακοσμήσω με τις καραμελωμένες φέτες λεμόνι κέικ και τούρτες ή να τις γευτώ όπως είναι.

Υλικά

Διαδικασία

Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβω σε φετούλες, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μαντολίνο, ώστε να βγουν ισόπαχα. Αφαιρώ τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αν υπάρχουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω σε ένα μεγάλο μπολ παγωμένο νερό. Αφού βράσει το νερό στην κατσαρόλα, βουτάω με προσοχή τις φέτες του λεμονιού μέσα και τις αφήνω για 1'. Τις αφαιρώ και τις μεταφέρω στο μπολ με το παγωμένο νερό. Επίσης τις αφήνω εδώ για 1' να ξεπικρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάζω τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω τις φέτες του λεμονιού, φροντίζοντας αν έχω κόψει πολλές, να μην καπακώνει η μία την άλλη. Στην περίπτωση που έχω χρησιμοποιήσει πολλά λεμόνια, επαναλαμβάνω τη διαδικασία ξεχωριστά.

Αφήνω στη χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, να καραμελώσουν. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 1 βράδυ να στεγνώσουν.

~δοκίμασέ το!~

 


Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.