Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: glykatzou
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας φτιάχνοντας ροζέτες!
Περνάω τη μαρμελάδα μέσα από το κόσκινο, ώστε να αφαιρέσω τα σπόρια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την "καθαρή" μαρμελάδα για 2' περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Προσθέτω σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, δοκιμάζοντας ώστε να γίνει το γλάσο όσο γλυκό το θέλω.
Γαρνίρω με τη ροζ κρέμα βουτύρου μου τούρτες, μάφιν κι άλλα γλυκίσματα, με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας το κορνέ μου.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.