Συνταγές για γλυκά

Φουρνίσια κρέπα για πρωινό

Συνταγή Φουρνίσια κρέπα για πρωινό

Φουρνίσια κρέπα για πρωινό

Κατηγορία: Διάφορα , Γλυκές Πίτες , Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: glykatzou

Αυτή είναι μια βασική συνταγή κρέπας, την οποία μπορώ να διανθίσω με ό,τι γέμιση και συνδυασμούς θέλω.

~

Η συγκεκριμένη δόση βγάζει 1 κρέπα, οπότε αν θέλω, μπορώ να διπλασιάσω την ποσότητα και να χρησιμοποιήσω δύο φόρμες.

~

Για μια αλμυρή εκδοχή αυτής της κρέπας, προσθέτω στο μείγμα 1/4 κούπας τριμμένη γραβιέρα και 1 πρέζα αλάτι.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα κι ένα-ένα τα αβγά και χτυπάω, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα και μεταφέρω το μείγμα μου εκεί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρέπα μου. Σερβίρω άμεσα.

για το πασπάλισμα:

Πασπαλίζω την κρέπα μου με μπόλικη άχνη ζάχαρη και τη γαρνίρω, αν θέλω, με φρούτα ή μαρμελάδα ή σαντιγί κλπ.. Άπειροι συνδυασμοί.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα

αβγά, κουβερτούρα, πορτοκάλι, αλκοόλ, κακάο

Σοκολατόπιτα

Ένα σίγουρο γλυκό που αρέσει σε όλους! Αν σας έχει έρθει... υπογλυκαιμία, η σοκολατόπιτα είναι σίγουρο πως θα τη σβήσει!
Βασιλόπιτα με  νιφάδες βρώμης

μελάσα, μέλι, βρώμη, αμύγδαλα, πορτοκάλι, αποξηραμένα φρούτα

Βασιλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Ταχινόπιτα

ταχίνι, καρύδια, γαρίφαλο, πορτοκάλι

Ταχινόπιτα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Βασιλόπιτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Βασιλόπιτα

Αντί για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στην ίδια δόση.

~

Στις επαγγελματικές δόσεις, αρκεί να διαιρέσουμε όλα τα κιλά που θα προκύψουν (σύνολο του βάρους) δια του 12. Έτσι προκύπτει η σπιτική δοσολογία.

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

φύλλο, γιαούρτι, λάδι, αβγά, πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος

Σγουρόπιτα σα σουφλέ!

Για να σιροπιάσω, θα πρέπει είτε το σιρόπι μου είτε η πίτα μου να είναι κρύο.

~

Τη συγκεκριμένη πίτα τη συναντάμε σε διάφορες τοποθεσίες με διαφορετικές ονομασίες, όπως "πορτοκαλόπιτα" ή "σουλτάνα".

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Γαλατόπιτα

γάλα, σιμιγδάλι, αβγά

Γαλατόπιτα

Παραδοσιακό γλυκό με προέλευση από τη Μάνη.

~

Εάν θέλω να κάνω λιγότερο γλυκιά την πίτα, μπορώ να μειώσω τις κούπες της ζάχαρης σε 2.